Iconite, Icon-fonts, Icon-fonts css 5/5 (1)

Iconita este o imagine mica care reprezinta un obiect sau un program. Iconitele sunt foarte utile in aplicații care utilizeaza ferestre, deoarece cu un click de mouse, puteți reduce o fereastra intreaga intr-un mic icon. (Acest lucru este uneori numit minimizarea.) Pentru a reafișa fereastra, pur și simplu mutați indicatorul la pictograma și faceți click pe (sau dublu click) pe un buton al mouse-ului. (Acest lucru este uneori numit restabilirea sau maximizarea)
Iconitele sunt o caracteristica principala a unei interfețe grafice.

Fonturile icon sunt doar fonturi. Cu toate acestea, in loc sa conțina litere sau cifre, ele conțin simboluri. Le puteți utiliza cu CSS in același mod ca si cu textul obișnuit.

Exista unele beneficii semnificative pentru utilizarea icon fonturilor in loc de imagini bitmap in proiectele tale. Aici sunt unele dintre cele mai importante:
Puteți aplica efecte CSS. Pentru ca sunt parte din grafica vectoriala, sunt scalabile. Asta inseamna ca le puteți scala in sus sau in jos, fara a pierde calitatea acestora.
Va trimite o cerere singura sau cateva HTTP(s) pentru a le incarca.
Se incarca rapid, din cauza dimensiunii lor mici.
Sunt acceptate in toate browserele.
Deci, sunt fonturile corespunzatoare pentru toate cazurile? Nu, bineințeles ca nu. Sunt o modalitate excelenta de a imbunatați proiectarea unui proiect, dar au, de asemenea, limite. De exemplu, daca doriți sa arate o imagine complexa asupra proiectului in loc de o pictograma simpla, atunci fonturile icon nu sunt cea mai buna soluție.

Sunt, de asemenea, limitate, de obicei, la o singura culoare, daca nu se aplica cateva trucuri CSS. In plus, fonturile icon sunt proiectate in funcție de grile specifice, de exemplu 16px16, 32 × 32, 48 × 48, etc. Daca din anumite motive ati schimba sistemul grila de 25 × 25, nu veti obține, probabil, rezultate clare (specificile CSS pot ajuta, de asemenea).

Ai onoarea sa votezi acest articol.

Leave a Reply