Responsive design 5/5 (1)

Web designul receptiv (RWD) este o abordare de web design care vizeaza site-urile pentru a oferi o vizionare si o experiența ușoara de lectura optima si navigare cu un minim de redimensionare, panning, și defilare pentru o gama larga de dispozitive (de la monitoarele de calculator desktop la telefoane mobile)

“Mobilul primul”. Browsere de telefoane mobile de baza nu ințeleg JavaScriptul si diverse interogari, asa ca o practica recomandata este de a crea un site web de baza și de a spori atentia pentru telefoane și PC-uri inteligente.

Pentru telefoanele mai capabile si PC-uri, cadrele JavaScript ca Modernizr, jQuery, și jQuery Mobile, care pot testa direct sprijin browser pentru caracteristicile HTML / CSS (sau pentru a identifica agentul dispozitiv sau utilizator) sunt populare. Polyfills poate fi folosit pentru a adauga suport pentru caracteristici, de exemplu pentru a sprijini interogari mass-media (necesare pentru RWD), și de a spori sprijinul HTML5, pe Internet Explorer. Detectarea de facilitate, de asemenea, s-ar putea sa nu fie complet sigura: unii pot raporta ca o funcție este disponibila, atunci cand lipsește sau este atat de slab implementata ca este efectiv nefunctionabila.

Deși mulți editori au inceput sa puna in aplicare proiecte care raspund, o provocare continua pentru Responsive Design este ca unele reclame banner și video nu sunt fluide.
Designul responsive nu este ca cel mobil. Designul mobil presupune crearea unui site web sau web complet nou cu conținut creat special pentru experienta de mobil. Proiectare responsive, pe de altă parte, înseamnă că același domeniu, același conținut, și aceeași sintaxă – mai mult sau mai puțin manipulata de JavaScript și / sau CSS3 Queries Media – răspunde la diferite ferestre pentru a oferi cea mai bună experiență posibilă utilizatorului pentru fiecare dispozitiv .Cele mai multe ferestre includ monitoare desktop, laptop-uri, tablete și dispozitive mobile și orientări corespunzătoare.

Ai onoarea sa votezi acest articol.

Leave a Reply