Despre HTML5, CSS3 si JAVASCRIPT 5/5 (1)

HTML5 este un limbaj de baza al internetului utilizat pentru structurarea și prezentarea de conținut pentru World Wide Web. Ca din octombrie 2014, acesta este a cincea revizuire finala și completa a standardului HTML de World Wide Web Consortium (W3C). Versiunea anterioara, HTML 4, a fost standardizata in 1997.

Obiectivele sale de baza au fost pentru a imbunatați limba, cu suport pentru cele mai recente multimedia in timp ce se menține ușor de citit de oameni și in mod constant usor de ințeles de catre calculatoare și dispozitive (browsere web, parsere, etc.). HTML5 este destinat sa subsume nu numai HTML 4, ci și XHTML 1 și DOM Level 2 HTML.

In urma predecesorilor sai imediați HTML 4.01 si XHTML 1.1, HTML5 este un raspuns la faptul ca HTML și XHTML sunt in uz comun pe World Wide Web, reprezentand un amestec de caracteristici introduse de specificații diferite, impreuna cu cele introduse de produse software, cum ar fi browsere web, cele stabilite prin practica comuna.

CSS3 este cel mai recent standard de CSS. CSS3 este complet compatibil cu versiunile anterioare ale CSS.
Termenul “CSS3” nu este doar o trimitere la noile caracteristici din CSS, dar este la al treilea nivel in evoluția specificației CSS. CSS3 contine aproape tot ce este inclus in CSS2.1 (versiunea anterioara). Se adauga, de asemenea noi caracteristici pentru a ajuta dezvoltatorii sa rezolve o serie de probleme, fara a fi nevoie de markup non-semantic, scripting complex, sau imagini suplimentare. Caracteristici care sunt incluse in CSS3 includ suport pentru selectori suplimentari, umbre, colturi rotunjite, fundaluri multiple, animație, transparența, și mult mai multe chestii faine.

Javascript, cunoscut si sub numele de ECMAScript (nume untrademarked folosit standard), este un limbaj de programare dinamic. Acesta este cel mai frecvent utilizat ca parte a browserelor web, care permit implementari de scripturi client-side pentru a interacționa cu utilizatorul, de control browser , comunicare asincron, și modificare a conținutului documentului afișat. De asemenea, este utilizat in server-side de programare de rețea cu medii de rulare, cum ar fi Node.js, dezvoltarea de jocuri și crearea de desktop și aplicații mobile.

Ai onoarea sa votezi acest articol.

Leave a Reply