5/5 (1) Ce inseamna flat design?

Designul plat (flat design) este un gen de design UI minimalist, sau limbaj de design, utilizat in prezent in diferite interfețe grafice (cum ar fi site-uri web sau aplicatii web). Acesta este in contrast cu un design skeuomorphic.

Designul plat este un stil de design de interfața fara elemente stilistice care dau iluzia de trei dimensiuni (cum ar fi umbre, degradeuri sau texturi) si este axat pe o utilizare minimalista de elemente simple, tipografie și culori plate. Designerii pot prefera un design plat, deoarece permite desene de tip interfața care sunt mai eficiente. El face mai ușoara proiectarea unei interfete care este receptiva la schimbarile de dimensiunein browser pe diferite dispozitive. Cu elemente de design minime, site-urile sunt in masura sa se incarce mai rapid si se pot redimensiona usor, ramanand clare si pe ecranele de inalta calitate. In abordare de design, este adesea in contrast cu skeuomorphism și designul bogat. In anii 1980, interfețele pe calculator au fost un concept strain pentru majoritatea utilizatorilor. Utilizarea unor elemente skeuomorphic (cum ar fi pictogramele care aratau ca niște bucați de hartie) a ajutat la crearea unei legaturi intre vizual (un bilet de hartie) si un obiect digital (un fisier). Acum toate persoanele au auzit de net si foarte multe stau pe el, astfel a crescut utilizarea calculatoarelor si a altor dispozitive digitale, skeuomorphic nefiind la fel de necesar, iar multi considera skeuomorphism ceva iesit din grila, fara folos.

In 2006, Microsoft a lansat Zune MP3 player, care conținea elemente de design plat. Designul Zune era curat și simplu, cu un accent pe tipografie mare, litere mici, logo-uri stil silueta, si fundaluri monocromatice. Una dintre cele mai mari realizari care contine design plat.

Ai onoarea sa votezi acest articol.

Leave a Reply